Skip to content

4 interieur trends die je in 2024 overal gaat zien

Afgelopen week hebben we inspiratie opgedaan tijdens de interieur Professionalsdag, dit event is speciaal voor alle woonprofessionals en tijdens dit event worden trends en aankomende trends gepresenteerd voor 2024. Deze trends zijn gebaseerd op wereldwijde ontwikkelingen, veranderende consumenten waardes met ontwikkelingen op het gebied van design, kleur en materiaal.

Tijdens deze editie werd een verbinding gemaakt tussen trends in kleur(en) en licht, akoestiek en geur. Tijdens de Corona-jaren werd het belang van ons thuis overduidelijk en was een trend te zien in het aanbrengen van karakter in de woning. Deze trend blijft zich de komende jaren voortzetten, met als gevolg dat we steeds meer warmte en eigenheid zullen zien in interieurs. Tijdens dit event zagen trends voorbijkomen in kleur, interieur en vormen. De meest opvallende trends op een rijtje: accentkleuren (licht)blauw en (licht)geel, organische vormen gaan we vaker zien in het interieur, color blocking gaan we vaker zien, gordijnen mogen over de muur door lopen, ook als daar geen raam zit.

Trends 2024

Lightness

In deze trend staat licht centraal: diverse nieuwe heldere wittinten met elkaar gecombineerd zorgen ervoor dat dag- of kunstlicht optimaal tot zijn recht komt in het interieur. Als accent wordt er in deze trend kleine details in zwart, goud en/of roest toegevoegd.

Rock Nature

Deze trend draait om de natuur: het binnenhalen van buiten naar binnen toe, zodat je je een voelt met de natuur. Hierbij worden robuuste, grove materialen (geïnspireerd op rotsen) gecombineerd met hout, donker steen en andere natuurlijke materialen. In feite creëer je hiermee een modern landschap in huis.

Positivity

De Positivity trend draait om -de naam zegt het al- optimisme en positiviteit. In deze trend die je veel kleur, funky accenten en grafische prints. De fun factor speelt een hele grote rol in deze trend, met kleuren maak je blokpatronen en een lijnenspel waarbij ook het plafond wordt meegenomen. De kleur peach (zacht oranje) was in het bijzonder aanwezig binnen deze trend.

Artisanal

De vierde trend ten slotte, draait om het futuristisch interieur, waarbij veel items handgemaakt zijn en zeer donker (bewerkt!) hout de hoofdrol spelen. In deze trend zie je veel warme tinten, met rood in de hoofdrol.

Back To Top