skip to Main Content
0252 - 21 17 79 mail@vankesterenschilders.nl Werken bij

5 tips om buitenverf goed te gebruiken

Om buitenverf goed te gebruiken hebben wij een paar handige tips voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor kan jij met een gerust hart je huis buiten schilderen.

Ideale schilder temperatuur

De ideale temperatuur om buiten te schilderen is 19°C, maar tussen de 10°C en 25°C kan je prima schilderen. Wij adviseren jou om niet bij een te koude temperatuur of een temperatuur boven de 25 °C te schilderen. Bij een te koude temperatuur droogt de verf niet snel genoeg en kan de lak slecht hechten. Bij een te warme temperatuur droogt de verf te snel en kunnen er blaasjes en scheuren ontstaan.

De juiste tape

Wij adviseren om de ‘Gold’ tape te gebruiken en niet de goedkope witte tape. De reden hiervoor is omdat de ‘Gold’ tape strak afplakt, waardoor er geen verf onderdoor loopt en dit makkelijk te verwijderen is zonder dat het vast blijft zitten, zelfs ook na twee weken.

De juiste kwast

De kwasten van Staalmeester zijn ambachtelijke kwasten speciaal ontwikkeld voor water gedragen en synthetische verf. Dit is een kwast met 100% synthetische haren voor een strak resultaat zonder strepen. Deze kwast zorgt voor een goede verfopname, waardoor de juiste laagdikte op het oppervlak wordt aangebracht.

Rubbol Primer Extra

Rubbol Primer Extra is een halfglanzende voor – en grondlak. Deze grondlak zorgt ervoor dat je nog langer kan genieten van jouw buiten schilderwerk. De aflak blijft nog langer glanzend als je deze grond- en voorlak gebruikt.

Kwasten bewaren

Wil jij de volgende dag weer verder schilderen? Zet jouw verfkwast dan in het water. Zo blijft de kwast voor één dag goed en is na het uitslaan van het water en droogdeppen weer gebruiksklaar.
Wil jij de kwast langer bewaren? Dan kan je de gebruikte kwast in een laagje rauwe lijnolie neerzetten. Als je de volgende keer weer verder gaat, dan veeg je de kwast alleen af met een doek en kan je weer aan de slag.

Meer informatie of vragen?

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn te bereiken via het vaste telefoonnummer (0252-21 17 79) of per e-mail: winkel@vankesterenschilders.nl

Back To Top