Skip to content

De kleur van het jaar 2024 is… Sweet Embrace

Ieder jaar is het weer een verrassing… wat wordt de Flexa kleur van het jaar? Flexa heeft met een panel van designexperts goed nagedacht over de kleur die het beste past bij de trendvoorspellingen en de stemming van dit moment. De nieuwe kleur van het jaar is geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken en brengt daarmee een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid in woon- en werkruimtes. Het is een delicate tint die met het licht van kleur lijkt te veranderen, maar altijd warmte in een ruimte brengt. Maak kennis met Sweet Embrace!

Het draait allemaal om het maken van die speciale plek

Als er een kleur is die een huis een knuffel kan geven, dan is het deze lichtroze tint wel. De kleur is warm en delicaat en voegt zoetheid toe aan je decoratieschema, zonder te lief te zijn. Deze kleur van het jaar maakt elke ruimte comfortabel en uitnodigend. Alleen óf in combinatie met andere tinten vat Sweet Embrace perfect het tijdloze samen: home sweet home. Sweet Embrace is gebaseerd op gedragtrends, men is op zoektocht om erbij te horen, naar rust én naar vreugde in het leven.

Sweet Embrace is mooi om alleen te gebruiken, of in combinatie met andere tinten. Flexa heeft 3 zeer verschillende kleurpaletten om Sweet Embrace opgebouwd, elk palet geeft een compleet andere persoonlijkheid: Een warm kleurverhaal met aardse tonen, een kalm kleurverhaal met vloeiende contrasterende tinten en een vrolijk kleurverhaal met moderne pastelkleuren.

Een warm kleurverhaal

Warme tinten natuursteen, aarde en klei, deze familie van wereldse aardetinten kan een kamer vertrouwd en uitnodigend maken. Omdat deze kleuren dezelfde zachte kwaliteit hebben, zijn ze perfecte om in laagjes te combineren zodat je een look creëert die gezellig en goed gekozen aanvoelt. Deze wereldse aardetinten vormen de perfecte achtergrond voor natuurlijke materialen, zoals klei, terracotta en hout. De kleuren zijn ontleend aan de natuur en creëren een welkome verbinding met de buitenwereld.

Het kalme kleurverhaal

In de drukke wereld van vandaag willen we ontspannen en onze gedachten verzetten, onze huizen versieren met een vereenvoudigd, sober decor kan hierbij helpen. De kleuren uit het kalme kleurpalet zijn de perfecte ingrediënten om dat te bereiken. Geïnspireerd door de tinten van bossen en zeelandschappen kunnen vloeiende blauw-  en groen tinten een kalm, verhelderde gevoel geven. Ze werken ook perfect met natuurlijke materialen zoals hout, kurk en wol: de eenvoudige, ingetogen schatten van de natuur die schoonheid en authenticiteit in huis brengen.

Het vrolijke kleurverhaal

In moeilijke tijden willen we dat onze huizen vrolijke, vriendelijke ruimtes zijn die ons een positief gevoel kunnen geven. Het vrolijke kleurverhaal is gemaakt om plezier te hebben. Het is een moderne combinatie van zachte lila’s en geeltinten, perfect om speelse combinaties mee te maken die elke kamer kunnen opfleuren zonder dat het opdringerig overkomt. Dit zijn kleuren die prachtig samengaan met natuurlijke materialen en  meubilair tot zijn recht laat komen.

Ontdek Sweet Embrace bij ons in de Kleur Studio

Wil je de kleur zelf bekijken? Dan ben je uiteraard van harte welkom in de Kleur Studio. Onze kleurstylisten laten je de kleur graag zien. Wil je kleuradvies en weten wat het beste in jouw interieur past? Maak gemakkelijk een afspraak op de website.

We zien je binnenkort graag bij ons in Voorhout!

Back To Top