Skip to content

Een beter geluid in huis dankzij akoestische raamdecoratie

Erger je je aan een vervelende galm in huis of slaap je aan een drukke straatkant en heb je last van de geluiden? Met de juiste raamdecoratie kun je direct iets doen aan de akoestiek in huis. Geluiddempende raamdecoratie zorgt ervoor dat de akoestiek in huis verbetert en omgevingsgeluiden worden verminderd.

Ruime keus

Akoestische raamdecoratie zorgt ervoor dat het geluid wordt geabsorbeerd waardoor er meer rust en een fijnere leefomgeving in huis ontstaat. Hiermee combineer je decoratie, comfort en functionaliteit in één product. Voor akoestische of geluiddempende raamdecoratie is er keuze genoeg: diverse dupligordijnen, rolgordijnen en verticale jaloezieën van Bece bevatten stoffen die de akoestiek in huis ten goede komen. Voor het optimale effect adviseren we je om de raamdecoratie zoveel mogelijk gesloten te houden. Ook geldt: hoe dikker de stof is en hoe meer stof er is, hoe meer geluid er wordt geabsorbeerd.

Dupligordijnen

Een dupligordijn bestaat uit twee stoflagen en is daarom een perfecte geluidsvanger. De mate van geluidsabsorptie verschilt per stof. Dupligordijnen met een plooibreedte van 64 mm hebben een NRC van 0,50 en 0,55*. Dit betekent ze meer dan 50% van het geluid in huis kunnen absorberen. Het fijne van dupligordijnen is dat je ze overal in huis kunt toepassen, van de bad- en slaapkamer tot zolder. Een bijkomend voordeel is dat ze ook een isolerende werking hebben. Dubbel zo fijn dus!
* De mate van geluidsabsorptie wordt weergegeven als NRC (Noise Reduction Coefficient).

Rolgordijnen

De collectie rolgordijnen bevat een speciale serie met akoestische stoffen. De serie is gemaakt van recyclede restanten garens (katoen, wol en polyester) die maar liefst 60%* van het geluid absorbeert. Een normaal rolgordijn absorbeert slechts 5 tot 15% van het geluid.
* Gemeten volgens EN ISO 11654 en wanneer het rolgordijn volledig is gesloten

Verticale jaloezieën

Als je van een strakke en moderne uitstraling houdt, zijn verticale jaloezieën een goede optie om de akoestiek in huis te verbeteren. De collectie bevat een serie stoffen lamellen met een geluiddempende werking. * Gemeten volgens EN ISO 11654 en wanneer het rolgordijn volledig is gesloten

Tip: combineer akoestische rolgordijnen, dupligordijnen of verticale jaloezieën met (gevoerde) gordijnen voor het beste resultaat. Ga hierbij voor gordijnen van het plafond tot aan de grond en een dubbele plooi, zodat er zoveel mogelijk stof ontstaat.

Ontdek het zelf!

In de Kleur Studio hebben wij een uitgebreide collectie aan raamdecoratie. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van jouw geschikte raamdecoratie. Kom langs bij ons in Voorhout!

(Klik op de afbeelding voor een grotere weergaven)

Back To Top