Skip to content

Energie besparen met isolerende raamdecoratie

Isolerende raamdecoratie

Een gemiddeld Nederlands huis verliest de meeste warmte via de ramen, met isolerende raamdecoratie kan dit aanzienlijk worden verminderd. Dit is niet alleen gunstig voor de energierekening maar ook voor de CO2-uitstoot. In onze Kleur Studio merken we dat steeds meer mensen op zoek zijn naar verschillende manieren om hun huis te isoleren. Onze raamdecoratie van BeCe is hier zeer geschikt voor.

Isolerende dupligordijnen

Dupligordijnen zijn bij uitstek geschikt voor isolatie, dit komt doordat een dupligordijn bestaat uit twee geplooide stoflagen die samen een honingraat vormen. Tussen deze 2 stoflagen zit stilstaande lucht, wat een warmte-isolerend effect heeft. Verduisterende dupligordijnen hebben een gemetalliseerde binnenlaag, wat extra isoleert. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%*. Dupligordijnen worden ook door Milieu Centraal geadviseerd voor de beste isolerende raambekleding (milieucentraal.nl, 2023). In de Kleur Studio adviseren je je graag over de verschillende type dupligordijnen en welke isolatie het meest geschikt is in jouw woning. De verschillende type dupligordijnen kunnen een energiebesparing tot 30%* opleveren, maar dit hangt ook af van het type glas dat u in uw ramen heeft. Vraag in onze winkel naar een overzicht van de beschikbare kleuren dupli’s met een isolerende werking.

EU energie-etikettering
A++ 25% – 30% energiebesparing
A+ 20% – 25% energiebesparing
A 15% – 20% energiebesparing
B 10% – 15% energiebesparing
* Gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.

Warm in de winter, koel in de zomer

Naast de isolerende werking in de winter hebben dupligordijnen ook een verkoelende werking in de zomer. Afhankelijk van het type stof wordt tot 77%(!) van de zonnestralen weerkaatst in het dupligordijn, waardoor de ruimte koel en aangenaam op temperatuur blijft.

SLIMME RAAMDECORATIE

Met slimme raamdecoratie wordt er optimaal gebruik gemaakt van de isolerende eigenschappen van raamdecoratie. Elektrische raamdecoratie kun je zelf bedienen met een afstandsbediening of vanaf een tablet, telefoon of PC, maar het is ook mogelijk om een zon- en temperatuursensor toe te voegen aan de raamdecoratie. Door een zon- en temperatuursensor kan de temperatuur in huis perfect worden, dankzij intelligente zon- en temperatuursensoren reageert de raamdecoratie automatisch als bijvoorbeeld de temperatuur te laag wordt of als de zon fel schijnt. Zo wordt eenvoudig en snel een duurzaam klimaat in huis gecreëerd. Ook is het mogelijk om vooraf ingestelde timers toe te voegen aan de raamdecoratie, dan hoef je er niet zelf meer aan te denken.

Bespaartips

Kortom, energie besparen kan met raamdecoratie door:
• Isolerende raamdecoratie – zoals dupligordijnen- in huis toe te passen
• Te kiezen voor een stof met een hoge isolatiewaarde
• Houd in de avond en nacht de raamdecoratie gesloten
• Bij een zonnige dag de zon de ruimte laten verwarmen
• Met slimme raamdecoratie het klimaat in huis optimaal te regelen
• Hang raamdecoratie nooit voor een verwarming

 

 

Bron: Bece

Back To Top