Skip to content

Zoomer Green is het nieuwe Millenial Pink

Millenials doen alles voor het perfecte plaatje: prachtige Instagram-feeds, het perfecte leven online én offline creëren en dat alles gecombineerd met een huis dat zo in het VT Wonen tijdschrift past. Bij de Gen Z generatie zie je juist een tegenreactie op al deze perfectie. Teruggrijpend op vroeger graait deze generatie in de vintage-bakken naar kleding dat ze een tweede leven geven en hun interieur is eveneens bij elkaar gescharreld. Een mengelmoes van tweedehands, betaalbaar en design. Gen Z lijkt ongevoelig voor trends omdat zij staan voor een betere wereld en graag hergebruiken om hun voetafdruk te verkleinen.  Maar wij zien wel degelijk trends bij deze generatie. Benieuwd wat het nieuwe Millenial Pink is? Wij vertellen je graag meer! 

Groene wereldverbeteraars

Ondanks dat Gen Z ‘ongevoelig’ is voor trends – in de zin van wat wij oudere generatie trends noemen – zijn er wel degelijk trends te ontdekken die deze generatie volgt. Een van de grootste trends die nu al zichtbaar is, is de kleur groen. Welke kleur past er beter bij een complete generatie die als boegbeeld een meisje heeft die zich hard maakt voor een betere wereld: Greta Thunberg. Alle hoop is op deze groene generatie gevestigd, zij gaan onze wereld verbeteren. Desondanks bestaat deze generatie niet compleet uit heiligen: er is een tweedeling in deze generatie die je ook in onze totale samenleving terug ziet. Aan de ene kant staan de wereldverbeteraars, aan de andere kant een groep die angstig is voor de toekomst en niet aan de toekomst dúrft te denken. Ook bij deze tweedeling zie je weer de kleur groen terugkomen. Groen als in een betere wereld en groen als de kleur van de hoop en natuur waarin Gen Z hun rust moet vinden.

 

   

Van slijmgroen naar smaragdgroen

Een andere reden waarom groen dé kleur is van Gen Z, is omdat deze generatie zich als het ware aan het afzetten is tegen de Millenial generatie. Zij kiezen in alles voor het tegenovergestelde waar Millenials voor staan. Waar een Millenial graag wil laten zien hoe goed ze het heeft, doet en hoe perfect het leven is, kijkt een Gen Z’er daar dwars doorheen en wil het ware leven laten zien,  ongenuanceerd in al zijn eigenheid. Als je kijkt naar de kleurencirkel dan zie je dat de kleur groen lijnrecht tegenover Millenial Pink staat. In 2019 begon deze trend in groen met slijmgroen, met als hoogtepunt het gifgroene haar van Billie Eilish. Het slijmgroen werd tijdens de Corona-crisis wat zachter en evolueerde in smaragdgroen dat inmiddels niet meer uit het straatbeeld te denken is. Inmiddels zien we de kleur groen in ieder interieur verschijnen: van zachte tinten groen, naar gewaagde groentinten zoals Light Bronze Green tot felle groene kleuren in tegels, maar ook complete keukens worden met een lik verf omgetoverd tot groene oase. 

 

Gen Z Green combineren

Millenial Pink en Zoomer Green zijn samen een gouden duo. We hebben enkele verschillende millenial pinks van verschillende verfmerken verzameld hieronder. Zoals je ziet combineert deze zachte tint prachtig met de verschillende tinten van het natuurlijke Gen Z Green.

 

Foto’s: deVol Kitchens

 

 

Back To Top