Skip to content

Donker, donkerder, donkerst – hoe pas je een donkere kleur in je huis toe?

Heb jij de basiskleuren in je huis al vastgelegd, maar ben je nog op zoek naar een stoer element of een ‘pittig randje’? Dan kun je ervoor kiezen om donkere kleuren in je interieur te gebruiken. Een kleurtje op de muur kan al een wereld van verschil maken. Je kunt er ook voor kiezen om je huis aan te kleden met donkere accessoires om extra sfeer te creëren. In deze blog vertellen we je graag hoe je donkere elementen in je interieur kunt toepassen.

Donkere kleuren in interieur maken ruimten niet kleiner

Veel mensen zijn wat terughoudend wanneer het aankomt op het gebruik van donkere kleuren of elementen in het interieur. Er wordt vaak gedacht dat dit de ruimte optisch kleiner doet lijken. Donkere kleuren worden daarnaast vaak geassocieerd met ‘kil’ en ‘ongezellig’. Dit hoeft helemaal niet het geval te zijn wat ons betreft!

Combineer en creëer een gevoel van warmte en gezelligheid

Donkere kleuren kunnen zorgen voor een extra dimensie in je kamer. Het kan juist zorgen voor een sfeervolle woonkamer met een stoere uitstraling. Daarnaast kun je donkere kleuren ook heel goed met elkaar combineren. Door planten toe te voegen aan je interieur creëer je bijvoorbeeld een natuurlijk interieur en zorg je voor diepte. Door hout te gebruiken krijg je weer meer gezelligheid en warmte in de ruimte.

Welke donkere kleuren verf kan je het best gebruiken in je interieur?

Durf jij het aan? Met onze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF kun je je muren een stoere nieuwe look geven. Denk daarbij ook aan de volgende kleuren:

  • Lamp Black 228/ Basalt 221/ Invisible Green 56 van Little Greene
  • Lush Plum/ Full Marble/ Lush River van Pure by Flexa.

Waar begint je huis make-over met donkere kleuren?

Het liefst pak je nu natuurlijk meteen je donkere verfkwast erbij. Dat snappen we, maar wacht daar nog heel even mee! Begin eerst met een kleine ruimte voordat je je complete woonkamer een make-over geeft. Je kunt bijvoorbeeld beginnen in de hal. Als het je goed bevalt, kan je de rest van je huis ook aanpakken. Te licht? Mag het nog wat donkerder? Dan is het snel genoeg weer overgeschilderd.

Van Kesteren interieurstylisten voor persoonlijk interieuradvies

Wil je weten of een donker interieur ook iets voor jou is? En hoe en waar je het in je woning het beste kunt toepassen? Onze interieuradviseurs zijn altijd up-to-date over de laatste trends een ontwikkelingen op het gebied van interieur en denken graag met je mee! Maak gerust een afspraak bij ons in de showroom.

kleurstijl_little_greene
kleurstijl_little_greene
blog_kleurstijlen
blog_donkere_kleuren
kleurstijl_little_greeneblog_kleurstijlenblog_donkere_kleuren
Back To Top