Skip to content

Interieuradvies: Heb je al eens aan behang gedacht?

Verschillende types behang

Er zijn twee verschillende types behang te onderscheiden, namelijk:

  1. Non-woven vliesbehang. Dit typen behang is vrij glad en heeft een vliesachterkant. Dit type behang wordt uitsluitend gebruikt om glad gestucte muren te behangen.
  2. Behang van vinyl kwaliteit. Deze variant heeft een vinyl toplaag, die goed afneembaar is en een vlies achterkant. Deze variant kan je gebruiken op muren die iets grover zijn.

Voor beide types behang beschikken wij over een ruim assortiment aan kleuren, prints en structuren.

 

Welke ruimte ga je behangen?

Dit is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen. Behang kan in iedere ruimte toegepast worden. Of dit nu je woon- of slaapkamer of je keuken is. Voor iedere ruimte is er een geschikt type behang te vinden. Iedere ruimte heeft zijn eigen functionaliteit en sfeer. Kijk dus goed welke ruimtes je hebt en waar je eventueel behang zou willen toepassen. Bepaal daarna welk soort behang je vindt passen in de desbetreffende ruimte. Ga je voor een drukke print of een strak design?

 

Welke muur ga je behangen?

Om te bepalen welke muur je gaat behangen is het van belang om te kijken naar hoe je meubels staan en hoe het daglicht de ruimte binnenvalt. Is de ruimte vrij donker? Kies dan lichtere kleuren behang. Heb je juist veel licht in de ruimte? Dan kun je kijken naar donkere of meer uitgesproken kleuren om de gewenste sfeer te creëren. Er wordt vaak gedacht dat je in kleine ruimtes geen drukke prints of donkere kleuren kunt gebruiken, maar dit hoeft niet persé zo te zijn. Het gaat erom dat je alles goed met elkaar afstemt en blendt. Zolang je de rust in de ruimte bewaart, kan je ook in kleine ruimtes kiezen voor een gezellig patroonbehang.

 

Soorten behang

Er zijn verschillende soorten behang waar je uit kunt kiezen. Zo heb je uni-behang, bestaande uit 1 kleur met een bepaalde structuur in het behang. Daarnaast heb je ook patroonbehang. Zoals de naam al doet vermoeden is dit behang met een bepaald patroon of print erop. Behang kent heel veel variaties. Niet alleen in kleur, maar ook in structuur. Voor iedereen is er wel een passend behang te vinden.

 

Hoe kies je jouw behang?

Het is belangrijk dat je kijkt naar je eigen woonstijl. Hou je van een strak interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een behang met een bepaalde structuur. Een ‘aaibaar’ behang kan een mooie optie zijn om meer leven en warmte in de ruimte te creëren. Heb je onlangs een nieuwbouwwoning gekocht? Begin dan met het samenstellen van een kleurenpallet. Vervolgens kan je op basis van dit pallet het behang kiezen. Een kleine tip van onze interieurstylisten: “Begin met de keuze van behang en zoek daar de juiste verfkleuren bij. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten verfkleuren. Dit is makkelijker af te stemmen op het behang dat je gekozen hebt dan andersom. De keuzes in behang zijn daarin iets beperkter.”

 

Behangtrends 2021

Ook wat behang betreft zijn er dit jaar trends te onderscheiden. Een trend die wij eigenlijk nog steeds veel terugzien is het botanische behang. Daarnaast is het behang met kleurverloop en het structuurbehang, waaronder de aaibare variant, nu echt in opkomst. Een laatste, toch wel opmerkelijke trend zijn de behangcirkels. Dit is behang in de vorm van cirkels die als het ware als kunstobject op de muur geplakt worden.

 

Hulp nodig of een afspraak maken?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of kunnen wij je helpen bij het maken van de juiste keuze voor behang? Neem dan gerust contact met ons op. De showroom is helaas gesloten, maar onze kleurstylisten komen ook graag bij je langs voor een passend advies. Maak online een afspraak.

Back To Top