Skip to content

Interieuradvies: 5x waarom je zou kiezen voor behangen in plaats van verven

Is jouw woning toe aan een make-over? Ben je aan het verbouwen? Of ben je simpelweg op zoek naar een nieuwe look voor je woonkamer? Denk dan eens na over behangen in plaats van verven. Weten waarom je juist voor behang zou moeten kiezen? Onze interieurstylisten hebben de vijf grootste voordelen voor je op een rijtje gezet. Lees je mee?

1.Eindeloze mogelijkheden

Als je ervoor kiest om je wanden te verven, zit je vast aan een en dezelfde kleur op de muur. Kies je voor behang, dan zijn er meerdere opties mogelijk. Onze interieurstylisten kunnen je meer vertellen over de vele verschillende mogelijkheden. Zo zijn er eindeloze motieven en structuren van behang waar je uit kan kiezen. Dit dwingt je om op een creatieve manier te kijken naar je woning en te kijken naar hoe jij ervoor gaat zorgen dat het echt jouw huis wordt waar jij je prettig in voelt.

 

2.Unieke uitstraling

Door te kiezen voor behang op de wanden, krijgt je woning een unieke uitstraling. Er zijn namelijk een heleboel soorten materialen waar je mee kunt werken als je kiest voor behang. Het is zelfs zo dat behang bijna niet meer gemaakt wordt van alleen een simpele papiersoort. Er zit altijd wel een soort van structuur in, wat zorgt voor bijna onbeperkte mogelijkheden.

 

3.Warm en sfeervol

Wanneer je het gevoel hebt dat je woning wel wat meer sfeer kan gebruiken, is het ook verstandig om behang te kiezen. Dit komt doordat de kwaliteit altijd goed in te schatten is, beter dan wanneer je voor verf kiest. Verf op de wand kan er op het eerste oog goed uit zien. Pas wanneer je het daadwerkelijk aangebracht hebt, zie je wat voor effect dit in de ruimte heeft. Soms kan dit voor teleurstellingen zorgen. Dit is met behang minder snel het geval.

 

4.Beter voor de isolatie

Het is misschien niet de eerste prioriteit, maar met behulp van behang zorg je direct dat de ruimte van binnen beter wordt geïsoleerd. Je brengt als het ware een extra laag aan op de muur die kou en vocht buiten houden. Het is wel van belang dat je goed kijkt in wat voor soort ruimte je behang aanbrengt. In vochtige ruimtes kan het behang namelijk gemakkelijk aangetast worden.

 

5.Behang gaat langer mee

Behang heeft een opvallend lange levensduur. Dit maakt dat het doeltreffender is om voor behang te kiezen en niet voor verf. Een geverfde wand is gemiddeld één keer in de vijf jaar toe aan onderhoud en moet dan opnieuw geverfd worden. Behang gaat daarentegen tot wel 15 jaar lang mee.

 

Meer informatie of vragen?

Wil je meer informatie of heb je nog aanvullende vragen over de voordelen en/of het toepassen van behang? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Onze interieurstylisten staan voor je klaar en zullen je alles vertellen over de mogelijkheden.

Back To Top