Skip to content

Interieuradvies voor Rijksmonument Villa in Sassenheim

Deze Rijksmonumentale villa in Sassenheim is van binnen volledig gerenoveerd. Onze kleurstyliste kreeg als opdracht om een stoere, maar luxe sfeer te creëren met donkere accenten in combinatie met het behouden van de details van het Rijksmonument. Zij maakte een kleurplan voor het interieur en selecteerde de juiste kleuren verf voor de muren, kozijnen en adviseerde behang met een luxe uitstraling. Door de goede samenwerking met Hekker Interieurbouw en ons team van schilders en behangers heeft dit tot dit mooie resultaat kunnen leiden.

Luxe behang van de merken Arte, Elitis en Casamance

Voor alle wanden in de woning is gekozen voor een luxe behang van de merken Arte, Elitis en Casamance. Een échte eyecatcher in deze woning is het gouden behang van Arte uit de collectie Lush. Door de zachte metaalglans van deze metaalfolie ontstaat er een kleine lichtreflectie. Hierdoor oogt het dessin anders bij verschillende invalshoeken en dit creëert een échte dynamische sfeer. Het chique behang loopt van beneden naar boven door de woning heen. In de ruime hal is dit behang geplakt op het plafond in de vlakken van de houten betimmering wat zorgt voor een waanzinnig bijzonder effect als je de villa binnenkomt.

Tropische eetkamer en zitkamer

‘Tropique à la limite, Selva’ omschrijft het behang van het palmblad behang Itaya van Arte in de donkere warme grijze kleur welke in de eetkamer en zitkamer hangt. In dit behang komt de tropische natuurpracht goed naar voren door het gebruik van natuurlijke materialen, warme tinten en ruwe reliëfstructuren. Door spelen met licht en donker wordt een extra dimensie gecreëerd waardoor alle materialen volledig tot hun recht komen.

Kozijnen, plinten en deuren in off-black

Alle kozijnen, plinten en deuren zijn in een zijdematte verf gelakt in de kleur Ral 9004. Dit is een off-black kleur, waardoor het niet te hard zwart oogt. Alle plafonds zijn in de kleur Full Sand van Pure by Flexa. Dit blend goed met de tinten van de verschillende soorten behang en zorgt voor het behoud van de donkerheid in de woning.

Wil jij ook persoonlijk interieuradvies ontvangen van onze kleurstyliste?

Ook benieuwd na het lezen van deze blog of een donker interieur iets voor jou is? En hoe en waar je dit het beste kan toepassen? Onze interieuradviseurs zijn altijd up-to-date over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van interieur en denken graag met je mee! Maak gerust een afspraak bij ons in de showroom.

Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa Sassenheim
Interieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa SassenheimInterieuradvies Villa Sassenheim
Back To Top