Skip to content

INTO Business – Van Kesteren: Gedreven in veiligheid

Bij Van Kesteren staat betrokkenheid bij klanten, opdrachtgevers en personeel centraal, inclusief aandacht voor veiligheid. Het bedrijf, in voortdurende groei, heeft sinds een jaar gelden met de komst van Bas Jongbloed als KAM Coördinator een versterkte focus op veiligheid, duurzaamheid en procesoptimalisatie. “Met de komst van Bas zijn we ons nog meer gaan richten op deze drie focuspunten. De basis stond, maar met ruim 100 vakmensen die elke dag werken aan verschillende projecten op verschillende plekken zijn er voortdurend risico’s en kan het altijd beter.” – Loek van Noort. 

“Het waarborgen van onze kwaliteit en professionaliteit gaat samen met het centraal stellen van de veiligheid op de werkvloer. Daar doen we binnen Van Kesteren op verschillende vlakken ons uiterste best voor.”, aldus Bas Jongbloed KAM Coördinator bij Van Kesteren.

Veilig werken stimuleren

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) zijn essentieel tijdens het werk. Het wordt bij Van Kesteren zeer aangemoedigd om elkaar onderling te wijzen op de juiste bescherming. Ook stimuleren ze het minimaliseren van risico’s en letsel of gezondheidsproblemen. Dat doen ze bijvoorbeeld met de 100% fit bonus en het faciliteren van de jaarlijkse vitaliteitsbus. Bas vertelt: “De fit bonus heeft niet alleen te maken met niet-ziek dagen, maar juist ook met het feit dat onze vakmensen fit blijven en geen letsel oplopen doordat ze veiligheid op de werkvloer in acht nemen.”

Goed uitgeruste schildersbussen

De herkenbare rood met geel gekleurde schildersbussen zijn niet alleen gevuld met schilderbenodigdheden maar ook met essentiële veiligheidsvoorzieningen, waaronder EHBO-box en brandblussers. Deze voorzieningen zorgen in het geval van nood dat er snel en efficiënt gehandeld kan worden.

Jaarlijkse materieelkeuring

Jaarlijks ondergaat al het materieel, inclusief gereedschappen en steigers, een grondige keuring om veiligheid en functionaliteit te waarborgen. “Alles wordt geregistreerd en bijgehouden. Zo is de kans kleiner dat er ongelukken of incidenten gebeuren door gebrekkig materieel.”, legt Bas uit.

Veiligheid in 2024 blijft topprioriteit

Van Kesteren is momenteel druk bezig met het behalen van het VCA-bedrijfscertificaat als bewijs van naleving van gestelde normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. “Het laat zien dat wij als bedrijf verantwoordelijkheid nemen en ons volledig inzetten voor veilige werkprocessen,” aldus Bas. Veiligheid blijft topprioriteit, waarbij ook het aankomend jaar begint met een veiligheidstraining voor alle medewerkers.

Bron: INTO Business – Winteruitgave 

Back To Top