Skip to content

Kleur van het jaar 2021: ‘Brave Ground’

Ieder jaar roepen de grote verfmerken, waaronder Flexa, één kleur uit tot ‘Kleur van het jaar’. Deze kleur is volgens hen dé trendkleur van het moment. De kleur van 2021 is al bekend. Voor 2021 is er een prachtige bruintint gekozen, genaamd ‘Brave Ground’. Waarom er specifiek voor deze kleur gekozen is en hoe jij deze kleur zelf zou kunnen toepassen in jouw woning? Onze interieurstylisten leggen het graag aan je uit.

Bruintinten in je interieur

Eerder hebben wij al een blog geschreven over donkere kleuren in je interieur. Toch toevallig dat nu een bruintint gekozen is als kleur van het jaar. Een team van specialisten heeft hier goed over nagedacht en komt met de volgende onderbouwing voor hun keuze: “Brave Ground’ is een veelzijdige kleur die andere kleuren nóg beter laat uitkomen. Een perfecte basiskleur dus. Dit is precies wat iedereen op dit moment goed kan gebruiken. Een stabiele, neutrale kleur die mogelijkheden biedt. Een verbindende kleur die ons moed geeft om eventuele veranderingen te omarmen.”

Combineren van ‘Brave Ground’

‘Brave Ground’ is een kleur die gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Bij de keuze van de kleur van het jaar, worden ook bijpassende kleurenfamilies gemaakt. Dit zijn kleuren die goed met de kleur van het jaar te combineren zijn. Voor ‘Brave Ground’ zijn dit:

  1. Terracotta, donkerbruin en cognac voor warmte in het interieur
  2. Blauwtinten voor rust
  3. Mosterdgeel voor energie en kracht

Daarnaast is ‘Brave Ground’ ook heel goed te combineren met behang en zijn er nog tal van andere mogelijkheden.

‘Brave Ground’ bij jou thuis

Wil jij ook graag deze kleur toegepast in jouw interieur, maar kom je er zelf niet helemaal uit? Geen probleem! Onze interieurstylisten staan voor

Back To Top