Skip to content

Kleuren uit het Rijksmuseum

De deskundigen van Sikkens stelden een palet van meer dan 60 kleuren samen om het interieur van het Rijksmuseum zo natuurgetrouw mogelijk in zijn oude glorie te herstellen. Het kleurenpalet werd ontwikkeld in samenwerking met deskundigen van de Stichting Restauratie Atelier Limburg en met deze kleuren werden de decoraties van Cuypers op de muren van het museum gerestaureerd. Het oorspronkelijke decor is het best bewaard gebleven in de bibliotheek, waar de authentieke karakteristieke elementen goed behouden zijn.

Sikkens Rijks kleuren

Sikkens heeft een selectie gemaakt van 8 grijstinten en 17 Cuypers kleuren, die samen met de architecten van het Rijksmuseum zijn ontwikkeld, die nu samen de collectie Sikkens RIJKS kleuren vormen. De Sikkens RIJKS Kleuren zijn maakbaar in Sikkens binnenmuurverven en lakken.

Combineer kleuren uit dit palet

Met het sfeervolle, inspirerende kleurpalet van de Sikkens RIJKS Kleuren, haal je een beetje Rijksmuseum in huis. Door de kleuren horizontaal te combineren, creëer je kleurcombinaties uit verschillende kleurfamilies, maar wel met dezelfde intensiteit. Dit zorgt voor een lichte of donkere verrassende meerkleurige combinatie. Door de kleuren verticaal te combineren, kies je voor een ton sur ton (toon-in-toon) kleurcombinatie, dus kleuren uit één kleurfamilie, bijvoorbeeld drie verschillende roden. Met de kleuren van het grijze kleurpalet geef je de architectuur van je huis schaduwtinten, en kun je spelen met licht en donker, zoals op de muren van het Rijksmuseum.

Sikkens Rijks kleurenwaaier

De Sikkens Rijks kleurenwaaier is gemaakt met echte verf: door echte verf te gebruiken in plaats van geprinte kleuren heb je een meer realistische en kleurechtere kleurenstaal in handen. Dankzij deze kleurenwaaier kun je goed beoordelen welke van de Rijks kleuren het best in jouw interieur past! De Sikkens RIJKS kleurenwaaier bestaat uit een selectie van 23 kleuren waarvan acht grijstinten. De kleuren bestaan verder uit verschillende soorten groen, rood, terra, oker en bruin.

 

 

Bron: Sikkens

Back To Top