Skip to content

Koel je huis af met warmtewerende raamdecoratie

Wil jij je huis in de zomer lekker koel houden, maar voelt het eerder als een soort sauna? Je bent niet de enige! Tijdens de zomerperiode hebben veel mensen last van een enorm hete woning. De zon schijnt langdurig schijnt en de woning wordt hierdoor flink verwarmt. Door overdag je ramen en raamdecoratie gesloten te houden, houdt je de warmte zo goed mogelijk uit je huis. ‘s Avonds -als het weer afkoelt- kun je alles opzetten om frisse lucht naar binnen te halen. Ondanks de gesloten ramen en raamdecoratie wordt het vaak nog erg warm in huis. Dit komt doordat de meeste raamdecoratie de warme lucht absorbeert, waardoor de warmte toch binnen komt. De oplossing? Warmtewerende raamdecoratie! 

Warmtewerende raamdecoratie bij de Kleur Studio

In onze shop-in-shop van Bece hebben wij verschillende oplossingen in de studio, om jouw huis af te koelen! Bece heeft een prachtige collectie dupligordijnen, een product dat bekend staat om zijn isolerende eigenschap. Naast de isolerende werking in de winter hebben dupligordijnen ook een verkoelende werking in de zomer. Afhankelijk van het type stof wordt tot 77%(!) van de zonnestralen weerkaatst in het dupligordijn, waardoor de ruimte koel en aangenaam op temperatuur blijft.

Koel in de zomer, warm in de winter

Dupligordijnen zijn bij uitstek geschikt voor isolatie, dit komt doordat een dupligordijn bestaat uit twee geplooide stoflagen die samen een honingraat vormen. Tussen deze 2 stoflagen zit stilstaande lucht, wat een warmte-isolerend effect heeft. Verduisterende dupligordijnen hebben een gemetalliseerde binnenlaag, wat extra isoleert. Deze isolerende functie kan leiden tot een energiebesparing van meer dan 25%*. Dupligordijnen worden ook door Milieu Centraal geadviseerd voor de beste isolerende raambekleding (milieucentraal.nl, 2023). In de Kleur Studio adviseren je je graag over de verschillende type dupligordijnen en welke isolatie het meest geschikt is voor jouw woning. De verschillende type dupligordijnen kunnen een energiebesparing tot 30%* opleveren, maar dit hangt ook af van het type glas dat in de ramen zit. Vraag in onze winkel naar een overzicht van de beschikbare kleuren dupli’s met een isolerende werking.

De warmte reflecterende coating op de achterzijde van de dupli’s functioneren als het ware als een spiegel die zonnestralen weerkaatst, waardoor de warmte van de zon niet via de ramen naar binnen kan komen. Hierdoor reflecteren de unieke warmte werende gordijnen tot wel 84% van de zonnestralen!

EU energie-etikettering
A++ 25% – 30% energiebesparing
A+ 20% – 25% energiebesparing
A 15% – 20% energiebesparing
B 10% – 15% energiebesparing
* Gemeten volgens EN 14501 in combinatie met glastype C met een U-waarde van 1.2 W/m2.K.

Slimme raamdecoratie

Met slimme raamdecoratie wordt er optimaal gebruik gemaakt van de isolerende eigenschappen van raamdecoratie. Elektrische raamdecoratie kun je zelf bedienen met een afstandsbediening of vanaf een tablet, telefoon of PC. Daarnaast is het ook mogelijk om een zon- en temperatuursensor toe te voegen aan de raamdecoratie. Dankzij een zon- en temperatuursensor reageert de raamdecoratie automatisch door te openen of te sluiten, als bijvoorbeeld de temperatuur te laag wordt of als de zon fel schijnt. Zo wordt eenvoudig en snel een duurzaam klimaat in huis gecreëerd. Ook is het mogelijk om vooraf ingestelde timers toe te voegen aan de raamdecoratie, dan hoef je er niet zelf meer aan te denken.

Kom langs in de Kleur Studio

Benieuwd welke raamdecoratie het beste bij jouw interieur en wensen past? Wij helpen je graag! Kom langs in de Kleur Studio of maak vrijblijvend een afspraak. Tot snel bij ons in Voorhout.

Back To Top