Skip to content

Mooi merk: Eiffinger

Met uitgesproken en kleurige dessins op behang en interieurstoffen wil Eijffinger de wereld mooier maken en dat doen ze al bijna 150 jaar. In al die jaren is hun nieuwsgierigheid, creativiteit en hang naar vernieuwing onveranderd gebleven. Eijffinger is een merk dat altijd on-trend is met behang en stoffen van hoge kwaliteit. Het bedrijf bestaat sinds 1875, toen Anna Eijffinger samen met haar man Theo een behangselzaak tegenover Paleis Noordeinde in Den Haag opende. Een ideaal tijdstip, want dit was een tijd waarin steeds meer, met name welgestelde, mensen hun interieur wilden decoreren. Een vrouw aan het roer van een (behangsel)zaak was in die tijd heel bijzonder. Dit voorzichtige teken van de emancipatie legde de basis voor het eigenzinnige en innovatieve karakter dat het merk Eijffinger nog altijd kenmerkt. 

Decoratief borduurwerk en behangselpapier

Aanvankelijk verkocht Eijffinger decoratief borduurwerk en behangselpapier, maar de vraag naar behang bleek het grootst. Niet alleen omdat behangen de meest gebruikte methode was om de muren op te fleuren, maar ook omdat door het gebruik van kolen- en turfkachels ieder jaar een fris behangetje op de muur plakken echt nodig was. Nog geen jaar na de start van hun onderneming richtten de Eijffingers zich dan ook geheel op behangselpapier.

De collecties

Meerdere keren per jaar brengt Eijffinger een of meerdere nieuwe collecties uit; van zowel behang als (gordijn)stoffen. Dit najaar brengt Eijffinger 2 nieuwe behangcollecties uit en diverse nieuwe stoffencollecties. Een van de nieuwe collecties is van Eijffinger is Festival: een behanglijn met krachtige dessins. Ga je voor hippie chic met uitbundige tropische bladeren in de tinten van een Indian Summer of zoek je een boetiek hotel gevoel op met het bladdessin in lijntekening? Of creëer een retro look met de uni die je wand een doorleefde textiel structuur geeft. Maak met Festival je eigen mix en breng 24/7 een ode aan het leven.

 

Let op: kleuren kunnen afwijken! Kom langs in de Kleur Studio.

De kleuren van de producten op deze website kunnen afwijken van de daadwerkelijke productkleur. Dit heeft te maken met hoe de kleuren op je computer zijn ingesteld, maar ook het type beeldscherm heeft invloed op hoe je kleuren ziet. Daarnaast zijn effecten in behang als glans/metallic moeilijk over te brengen op een productfoto. Wil je er dus zeker van zijn of het product dat is wat je er van verwacht, kom dan bij ons in de Kleur Studio om het behang in het echt te bekijken.

Bron: Eijffinger

Back To Top