Skip to content

Nieuw product: Warmtegevend behang van Karbonik

Karbonik warmtegevend vliesbehang is glasvezelbehang waarop een dunne laag carbon (koolstof) is aangebracht. Aan weerszijden van het behang zijn twee zeer dunne elektrodes aangebracht, waarmee het vliesbehang onder spanning gezet kan worden. Het behang kan verwarmd worden tot een temperatuur van maximaal 42°C. Dit product is interessant voor bijvoorbeeld oudere huizen en gebouwen (met een monumentale status), waarin een bestaande stenen vloer ligt die er niet uit mag, of die de je er niet uit wilt halen. In dit soort panden is het niet altijd mogelijk om een vloerverwarming neer te leggen, het aanbrengen van warmtegevend behang is dan een mooi alternatief. 

Comfortabel en energiezuinig

Wanneer het vliesbehang onder spanning wordt gezet, straalt het een aangename infraroodwarmte uit; dezelfde warmtestraling als de zon uitzendt. Infraroodstraling verwarmt niet de lucht in een ruimte, maar alleen de objecten daarin (meubels, muren mensen, etc.) Het is een efficiënte en comfortabele manier van verwarmen en verbruikt minder energie dan verwarming op basis van convectie (het verwarmen van lucht).

Ideaal voor mensen met allergieën en astma

Daarnaast is dit warmtegevend vliesbehang zeer geschikt voor mensen met allergieën en astma. Waarom? Omdat in tegenstelling tot traditionele verwarming, er geen luchtcirculatie plaatsvindt en de kans op huisstofmijt hierdoor kleiner is.

Hoe werk het?

Op deze afbeelding is weergegeven dat de verwarmingspanelen achter de bank geplaatst zijn. Deze panelen zijn onder het behang verstopt, maar zijn ter illustratie zichtbaar gemaakt op het plaatje.  Wanneer deze elementen onder spanning worden gebracht komt er warmte vanaf.

 

 

 

 

 

 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar warmtegevend vliesbehang voor in jouw interieur? Neem gerust contact met ons op of kom langs in de Kleur Studio, wij vertellen je er graag graag meer over.

Bron: Karbonik

 

 

 

Back To Top