Skip to content

Nieuwe collecties Arte

Het familiebedrijf Arte is geboren vanuit een visie voor schoonheid. De doordachte ontwerpen – soms uitbundig, soms ingetogen – maken de muurbekleding van Arte een veelzijdig sfeerelement voor iedere woning en ruimte. Arte is voortdurend op zoek naar innovatieve productiemethoden en kwaliteitsvolle, verrassende materialen zonder hierbij de trends uit het oog te verliezen. Nieuwe collecties van Arte zijn bijzonder, blikvangers of ingetogen chique wandbekleding, waar menigeen reikhalzend naar uitkijkt.

De nieuwe collecties van Arte zijn vanaf eind oktober te bekijken in de Kleur Studio.

Babylon

De Babylon-collectie is een nieuwe 3D-collectie in tegelvorm, geïnspireerd op Babylon: de eerste grote stad ter wereld  die deel uitmaakte van Mesopotamië, de bakermat van de beschaving. Onder andere akkerbouw, veeteelt, sterrenkunde, wiskunde en ook het schrift vinden hun oorsprong is deze wereldberoemde stad. Het spijkerschrift ontstond door het kerven en tekenen in kleitabletten en rotswanden, deze techniek van het sculpturen in klei dient als inspiratiebron voor de collectie Babylon. De dessins kan je gerust kunstwerken noemen: grote kleitabletten die met de hand en uiterst veel precisie worden vormgegeven. Deze worden vertaald naar gedetailleerde 3D creaties met het uitzicht van pleisterwerk.

 

Essentials les Naturels

Natuurlijke materialen hebben altijd al een bijzondere aantrekkingskracht gehad op de mens. Dat geldt zeker voor geweven grassen, die al eeuwenlang gebruikt worden in en om de woning. Door de tijd werden de weefsels steeds steviger en ruimer inzetbaar. In de collectie Les Naturels krijgen deze materialen uit de natuur een centrale plaats. De warme uitstraling van raffia, de subtiele textuur van sisal en de natuurlijke look van geweven gras krijgen alle aandacht die ze verdienen. De organische uitstraling en natuurgetrouwe kleuren van de materialen brengen rust in het interieur en creëren een prachtige verbinding met het buitenleven. Ze combineren bovendien perfect met de twee botanische prints in deze collectie.

 

Metal X Patina

Tijdloos luxueus en tegelijkertijd een tikkeltje stoer, dat is de collectie Metal X Patina. Elk design is geprint op een basis van echte metaalfolie, die aan de muur het effect geeft van verweerd pleisterwerk met een artistieke insteek. Elk patroon doet denken aan een bepaalde verf- of handwerktechniek. Dankzij de geavanceerde printmethodes ontstaan combinaties van matte en glanzende delen, dit maakt het geheel extra levendig en creëert het effect van een natuurlijk patine.

Essentials Totem

Hoog. Hoger. Hoogst. Daar draait het om in deze collectie: geometrische vormen die schijnbaar willekeurig gestapeld worden, steeds hoger, tot dessins ontstaan waar je naar blijft kijken. Ze doen denken aan moderne, abstracte sculpturen, maar even goed aan etnische kunst uit de hele wereld. In combinatie met de natuurlijke look van textiel, van geweven gras en raffia creëren ze een aangenaam evenwicht in het interieur.

Duurzame producten

Arte is een klimaatverantwoordelijk bedrijf, het bedrijf zet zich in om restuitstoot bij de productie te compenseren. Arte heeft een internationaal en officieel erkend CO₂-neutraal label, dit label is alleen te krijgen via een jaarlijkse, grondige audit van het hele bedrijf door de externe organisatie Southpole.

 

Bron: Arte

Back To Top