Skip to content

Onze merken: Morris & Co

Morris & Co is een Brits merk, vernoemd naar de bekende William Morris, die leefde van 1834–1896. William Morris was actief als politiek theoreticus, uitgever, milieuactivist, dichter en als ontwerper. Hij was een van de meest invloedrijke figuren én een van de meest toonaangevende ontwerpers van de negentiende eeuw. Onder zijn leiding groeide Morris & Co. uit tot de status van Arts & Crafts-icoon dat het tot op de dag van vandaag is gebleven.

Morris & Co heeft veel iconische behangontwerpen die  nog steeds heel populair zijn. Denk aan de Pimpernel en Golden Lily, deze prachtig klassieke patronen zijn anno nu nog steeds onverminderd populair. Morris & Co heeft ook veel behangontwerpen in een “negatieve” print in de collectie, ondanks dat deze behangen in de 19e eeuw zijn ontworpen zijn deze designs helemaal van nu en zie je deze steeds vaker in interieurs verschijnen.  Bovendien kopiëren diverse andere merken deze iconische ontwerpen, en laten we wel wezen: imitatie is het grootste compliment.

Simply Morris

Simply Morris staat bol met originele ontwerpen van de hand van William Morris. In dit boek vind je gedurfde, vrolijke kleurkeuzes gecombineerd met zijn iconische designs. Dit boek staat voor #FreshMaximalism (Fris Maximalisme) van dé originele maximalist, met deze behangen en prints breng je vrolijkheid in je interieur.

 

Morris – Archive Wallpapers V Melsetter

Het boek Melsetter bevat designs van May Morris, de zeer getalenteerde dochter van William en een van de meest invloedrijke figuren in het Engelse borduurwerk. Haar stijl kenmerkt zich door bijzondere technieken en mooie afwerkingen. Dit boek bevat 10 bijzondere ontwerpen van haar hand, in lijn met de ontwerpen van haar vader. Hieronder een kleine greep uit de Melsetter van Morris&Co:

Emery Walkers House

Deze collectie is een samenwerkingscollectie met Emery Walker’s House en bevat vier gloednieuwe patronen en zes opnieuw geïntroduceerde William Morris-ontwerpen. De Emery Walker’s House Wallpaper Collection bevat 28 behangontwerpen, allemaal in Groot-Brittannië vervaardigd, met authentieke Morris & Co.-ontwerpen allemaal afkomstig uit Emery Walker’s House.

Wallpaper Compilation I

De Wallpaper Compilation bevat heel veel verschillende designs van Morris & Co, waaronder de zeer populaire pimpernel in diverse kleuren én de Golden Lily.

  

Ben Pentreath – The queen square collection

The queen square collection is de eerste samenwerking tussen Morris & Co en de beroemde architect en interieurontwerper Ben Pentreath.

  

Ben Pentreath – The cornubia collection

Cornubia is de tweede samenwerking tussen Morris & Co en de beroemde architect en interieurontwerper Ben Pentreath. Ben zijn roots liggen in Cornwall en deze collectie is een interpretatie van herinneringen uit deze prachtige streek in Groot-Brittannië.

Back To Top