Skip to content

Projecten: Twee twee-onder-een-kapwoningen in Sassenheim

Twee huizen, twee families maar twee heel verschillende inrichtingen. Maaike en Inge hebben allebei een jong gezin en wonen sinds kort naast elkaar in de Keerweerlaan in Sassenheim. Beide gezinnen hebben een compleet kleuradvies op maat gekregen van onze dames van de Kleur Studio. De huizen hebben allebei een compleet andere stijl: waar de één een modern klassieke stijl heeft, heeft de ander een kleurrijk eclectische stijl. Ook in de uitvoering van de huizen zit een verschil: in een huis heeft Van Kesteren Schilders al het werk uit handen genomen en in het andere huis hebben de bewoners alles zelf gedaan. Onze huisfotograaf is bij de twee buurvrouwen langs geweest en heeft beide interieurs prachtig vastgelegd op foto.

Eclectische DIY’er

Maaike is een echte DIY’er, ze is super handig en heeft bijna alles zelf gedaan in haar droomhuis: “Als klein meisje ging ik wel eens met mijn moeder langs op zijn klus als hij bijvoorbeeld in Voorhout aan het werk was. Ik ben echt met het schildersvak opgegroeid.” Maaike is de dochter van allround schilder Rob van Tol, die al bijna 50 jaar in dienst is bij Van Kesteren Schilders(!). Alles in huis is gestyled door Kleur Studio stylist Dorien van Dorssen: van de kleuren op de muren tot het behang en de raamdecoratie.  “Dorien heeft ons heel fijn geholpen en durft echt out of de box te denken en kwam hierdoor met verrassende combinaties.”, aldus Maaike. Dorien heeft een compleet kleurenplan samengesteld, geheel naar smaak van Maaike en haar man, alles in huis is op dit kleurenplan afgestemd. Het interieurplan komt van de hand van Loes Beijk van Jealous Concepts. Aan de hand van de wensen van Maaike en haar man heeft zij een compleet interieurontwerp gemaakt.

Bij binnenkomst in de hal is een lambrisering van olijfgele tegels gemaakt. Daarboven is behangen met een behang van Arte: een prachtig behang met veel structuur en reliëf. De lange wand in de woonkamer heeft de kleur Praline van Pure&Original. De rest van de kamer is rustig gehouden met de kleur Old Linen van Pure&Original. Op de eerste verdieping zijn de kamers van de kinderen. In de ene kinderkamer is een deel van de muur behangen met een kleurrijk behang van Kek. De rest van de muur is in Three Farm Green van Little Greene geschilderd, de overige muren in Middle Buff eveneens van Little Greene. De andere kinderkamer heeft Ashes of Roses van Little Greene als basiskleur, in deze kamer is er een featurewall gemaakt met een bloemrijk behang van Morris&Co. De rijke caramelkleurige velours gordijnen geven de kamer een warme uitstraling. Het trappenhuis is van beneden naar boven geheel geschilderd in Old Linen van Pure&Original, het trappenhuis is zo een mooi geheel met de rest van het huis. Boven is in de badkamer voor een behang van Elitis gekozen, de rest van de badkamer is geschilderd in Groene kleur op de wand van Pure&Original.

Modern klassiek                            

Ook Inge heeft haar droomhuis gevonden in Sassenheim, maar bij de familie Smit heeft Van Kesteren al het werk uit handen genomen: Inge: “Het was echt fantastisch, de planning werd compleet geregeld en we werden door projectleider Loek volledig op de hoogte gehouden wie wanneer zou komen. Het ging allemaal super snel, voor we het wisten was het allemaal al klaar”. Bij Inge heeft Kleur Studio stylist Carolien geholpen met alle keuzes in huis. Inge had al een paar ideeën via Pinterest opgedaan, daardoor kon Carolien goed zien naar welke stijl Inge op zoek was. Het hele huis heeft daardoor eenzelfde klassiek moderne uitstraling.

De muren op de begane grond en eerste verdieping zijn geschilderd in de kleur Skimming Stone van Farrow&Ball, voor de kozijnen is gekozen voor de klassieker 9010 in een Satin finish. Op de begane grond zijn er twee feature walls: de keuken en de woonkamer. In de keuken is er gekozen voor een behang van Élitis, een prachtig dik vinyl behang met een mooie structuur. De lange muur in de woonkamer heeft eveneens een structuur behang, maar van Arte. Op de eerste verdieping is in de slaapkamer behangen met een grijsgroen behang van BN Walls. Het trappenhuis is van beneden naar boven geheel geschilderd in Stony Ground van Farrow&Ball, het trappenhuis heeft zo een eigen look. De zolder is geheel geschilderd in Clay Mid van Little Greene, op beide slaapkamers op zolder is een feature wall behangen. In een slaapkamer is gekozen voor een stoer animalprint behang van BN Wallcoverings en op de andere slaapkamer is gekozen voor een behang van Arte.

 

Back To Top