Skip to content

Top 3 trends in buitenverf 2024-2025

Niet alleen het interieur is onderhevig aan trends, ook in het kleurgebruik aan de buitenkant van het huis is trendgevoelig. Steeds meer mensen zien hun huis als één geheel en betrekken het exterieur bij het interieur van hun huis: de buitenkant van het huis wordt als een verlengstuk van het interieur gezien.

Onze Kleur Stylisten in de Kleur Studio geven naast interieuradvies ook met grote regelmaat advies over de kleuren voor de buitenzijde van een huis. Hierbij kijken we naar de bouwstijl van een huis en de wensen die de klant heeft en zo komen we tot een mooie kleurencombinatie. Wil je na het adviesgesprek direct zelf aan de slag? Dan kunnen we de gewenste kleur direct mengen in onze verfmengmachine met een van onze Sikkens buitenlakken. 

Nr. 1: Klei-kleuren voor een ingetogen beach-look

De huidige Millenial-trend beige zien we steeds vaker terugkomen in onze interieur kleuradviezen en ook de buitenkant van het huis mag niet achterblijven in deze trend. Witte kozijnen worden gecombineerd met beige voor een ingetogen beach-look. Het voordeel van deze trend is dat deze lichte kleuren langer mooi blijven in het felle zomerzonlicht en de witte kozijnen steken lekker fris af bij de meeste kleuren bakstenen. De draaiende delen en voordeur krijgt wel een kleurtje. We zien vaak zandkleuren, beiges, taupes of vergrijsde groentinten terugkomen op deze onderdelen.

Bij deze trend kun je denken aan de volgende kleuren:

     

Nr. 2: Zwart is een blijvende trend

De donkere kleuren in ons interieur zijn here to stay: zwarte deuren en kozijnen combineren prachtig met warme neutralen, beiges en zachtroze tinten. Steeds meer mensen zien hun huis als een geheel en betrekken het exterieur bij het interieur van het huis. De buitenkant van de woning wordt als een verlengstuk van het interieur gezien. Favoriete donkere kleuren in deze trend zijn natuurlijk zwart, maar denk ook aan een wat mildere zwart of heel donker antracietkleurig.

Het mooiste resultaat krijg je, als je de vaste en de draaiende delen van de kozijnen een contrasterende kleur geeft. Combineer zwart of antraciet met een zachte crème of bruintint, dat is wat minder hard dan wit. Kies bijvoorbeeld voor katoengrijs of zachtbruin voor warmte. Zwart gecombineerd met wit steekt heel fel en scherp bij elkaar af. De echte durfals gaan voor een complete zwarte look.

 

Een nadeel van zwart aan de buitenkant is dat deuren en kozijnen door deze donkere kleur eerder toe zijn aan een touch-up. Hoe donkerder de kleur, hoe meer invloed het weer en met name zonlicht heeft. Kies daarom altijd voor een zo hoog mogelijke glansgraad als je voor zwart kiest. Onze schilders gebruiken de Sikkens XD High Gloss voor een optimaal resultaat.

Nr. 3: Scandinavische kleuren

Doordat donkere kleuren zo snel toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt, zien onze schilders dat steeds meer mensen terug keren naar een klassieke look voor hun exterieur. Hierbij wordt wel gezocht naar vernieuwing en een zekere uniekheid in het huidige straatbeeld. Er wordt teruggegrepen op traditionele kleuren zoals we zien in Scandinavië: rood gecombineerd met warme gele en bruine kleuren. Deze kleuren worden vervolgens wel op een moderne manier toegepast, zodat het geheel modern en uniek oogt.

Deze kleuren veroveren langzamerhand het straatbeeld. Onze Kleur Studio is geschilderd in deze Scandinavische kleuren, maar wel op een moderne Nederlandse interpretatie. Onze complete pui is geschilderd in een Sikkens-kleur uit de 5051-kleurenwaaier: F6.20.50, de voordeur in onze pui heeft een contrasterende kleur gekregen die mooi aansluit bij deze klassieker: Arras 316 van Little Green. Deze rijke klassieke Scandinavische kleuren passen natuurlijk prachtig bij de monumentale uitstraling van ons pand, maar staan ook fantastisch bij moderne nieuwbouwwoningen.

  

Doordat donkere kleuren zo snel toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt, zien onze schilders dat steeds meer mensen terug keren naar een klassieke look voor hun exterieur. Klassieke kleuren zoals we die 40 jaar geleden in het straatbeeld zagen. Deze kleuren veroveren opnieuw het straatbeeld. Al zijn de echte klassieke combinaties natuurlijk nooit helemaal weg geweest. Het exterieur van onze Kleur Studio heeft een modern klassieke uitstraling gekregen met een hoogglans RAL-kleur, de voordeur in onze pui heeft een contrasterende kleur gekregen die mooi aansluit bij deze klassieker. Deze rijke klassieke kleuren passen natuurlijk prachtig bij de monumentale uitstraling van ons pand, maar staan ook fantastisch bij moderne nieuwbouwwoningen.

Alleen in juni en juli: hoge korting op alle Sikkens buitenverf

Ben jij al op de hoogte van onze buitenverf actie? In juni en juli scoor je Sikkens buitenverf in alle soorten en hoeveelheden met hoge kortingen! Alle buitenlakken en -muurverf van Sikkens* die wij in onze Kleur Studio verkopen doen mee. Een compleet overzicht van al onze prijzen tijdens deze kortingsactie vind je binnenkort op onze website. Let op! Deze actie is geldig t/m woensdag 31 juli.

* M.u.v. Rubbol Finura High Gloss en Rubbol Finura Satin

Meer informatie of vragen?

Heb je vragen of wil je meer informatie? Maak dan een afspraak met een van onze kleuradviseurs, we helpen je graag met het uitkiezen van de juiste (grond)lak en kleuren voor jouw huis. We zijn te bereiken via het vaste telefoonnummer (0252-21 17 79) of per e-mail: winkel@vankesterenschilders.nl.

Back To Top