Skip to content

Trends in behang 2022

Behang is snel populariteit aan het winnen in de (huis)kamer. Vroeger werd een complete kamer, of zelfs woning in een behangmotief behangen, tegenwoordig kiest men steeds vaker voor één showelement in de kamer. Door te kiezen om één muur te behangen en de overige muren in een mooie bijpassende tint te schilderen creëer je rust in de kamer. 

Bijzondere en exclusieve materialen

Wat onze stylisten in de Kleur Studio erg opvalt is dat het materiaal er heel erg toe doet. Men is op zoek naar iets bijzonders en exclusiefs. Behang is niet langer iets dat alleen maar plat papier is, er wordt gezocht naar beleving, een echte blikvanger voor de kamer. Structuren spelen hierin een grote rol, zo zie je veel behangsoorten met diverse soorten reliëf die een bijzondere dieptewerking of spannend lijnenspel vormen. Bij deze trend zien we veel natuurlijke materialen voorbij komen, een behang krijgt structuur door vezels, bamboe of jute.

Luxe gevoel en beleving

Een andere trend die inspeelt op de zoektocht naar exclusiviteit en beleving is luxe: behangen mogen een zeer rijke uitstraling hebben en een waar luxe gevoel creëren. Bij deze trend zie je eveneens bijzondere afwerkingen van het behang zoals stof of zijde. Dit luxe gevoel vind je o.a. terug in het behang van Arte, een merk dat onverminderd populair blijft. Dit merk heeft extreem luxe behangsoorten in haar collectie en zorgt voor dat heerlijke luxe gevoel en is bovendien uniek.

Grafische prints

Daarnaast zien we ook dat de populariteit van behang met zeer overdadige prints een vlucht neemt. Deze prints moeten bijzonder zijn en zeer gedetailleerd, de kwaliteit is daarbij ook zeer belangrijk. Met name grafische prints zijn zeer populair aan het worden en dierenprints blijven een grote favoriet. Bij deze trend zien we met name dat de behangen van Morris & Co zijn zeer gewild zijn, dit merk heeft bijzonder overdadige prints in zijn collectie.

Back To Top