Skip to content

Trends in behang 2023

Behang is snel aan populariteit aan het winnen in de (huis)kamer. Vroeger werd een complete kamer, of zelfs woning in een behangmotief behangen, tegenwoordig kiest men steeds vaker voor één showelement in de kamer. Bijvoorbeeld door één muur te behangen en de overige muren in een mooie bijpassende tint te schilderen. Hiermee creëer je rust in de kamer. De muur met behang is in dit geval een echte blikvanger. We gaan richting frissere kleuren. En nemen afscheid van  de zwaardere kleuren. Benieuwd welke trends wij voor de komende periode zien? We vertellen het je graag! 

Ruwe structuren

De stylisten in de Kleur Studio hebben dagelijks te maken met behang tijdens kleuradviezen en hebben dan ook een zeer goede kijk op de huidige trends. Styliste Dorien van Dorssen ziet een duidelijke trend in bijzondere behangen: het valt erg op dat het materiaal van het behang er zeer toe doet. Men is op zoek naar iets bijzonders en exclusiefs. “Behang is niet langer iets dat alleen maar plat papier is, er wordt gezocht naar beleving, een echte blikvanger voor de kamer”, aldus Dorien. Structuren spelen hierin een grote rol, zo zie je veel behangsoorten met diverse soorten reliëf die een bijzondere dieptewerking of spannend lijnenspel vormen. Bij deze trend zien we dat natuurlijke ruwe structuren worden nagebootst in behang: denk aan ruwe rotsen, ruw lijnenspel en grove natuurlijke materialen.

Rijke, natuurlijke materialen

Styliste Carolien beaamt dit en voegt daaraan toe: “behangen mogen een zeer rijke uitstraling hebben en moeten een waar luxe gevoel creëren”. Deze luxe uitstraling is net even anders en exclusiever, bij deze trend zie je eveneens bijzondere structuren en afwerkingen van het behang zoals stof of zijde. Dit luxe gevoel vind je o.a. terug in het behang van Arte, een merk dat onverminderd populair blijft. Dit merk heeft extreem luxe behangsoorten in haar collectie en zorgt voor dat heerlijke luxe gevoel en is bovendien uniek. In de nieuwe uitgave Textura zien we een verzameling van hun meest populaire uni’s.

Color blocking en Organische vormen

Styliste Calissa voegt daar als laatste nog aan toe: “we zien ook dat de populariteit van behang met organische vormen én colour blocking toeneemt.” Bij deze trend zien we dat met name de behangen van Masureel zijn zeer gewild zijn, dit merk heeft veel diverse prints in zijn collectie die gebaseerd zijn op de natuur.

Onze stylisten van de Kleur Studio staan voor u klaar en helpen u graag bij uw keuze voor een behang en inrichting.

Back To Top