Skip to content

Trends in buitenverf 2023-2024

Niet alleen het interieur is onderhevig aan trends, ook in het kleurgebruik aan de buitenkant van het huis is trendgevoelig. Als schilders staan wij dagelijks met onze neus bovenop de kleuren die mensen uitkiezen voor hun huis, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant.

Zwart is een blijvende trend

Een aantal jaar geleden zag je een duidelijke trend in donkere kleuren opkomen: zwarte deuren en kozijnen. Deze trend is nog steeds helemaal van nu en sluit perfect aan bij de huidige industriële look die voorlopig een blijvende trend is in het huidige interieur van velen. Zwarte deuren en kozijnen sluiten mooi aan bij de industriële deuren die men steeds vaker in huis heeft; de buitenkant van het huis wordt als een verlengstuk van het interieur gezien. Een nadeel van zwart aan de buitenkant is dat deuren en kozijnen door deze donkere kleur eerder toe zijn aan een touch-up: hoe donkerder de kleur, hoe meer invloed het weer en met name zonlicht heeft. Kies daarom altijd voor een zo hoog mogelijke glansgraad als je voor zwart kiest.

Het mooiste resultaat krijg je, als je de vaste en de draaiende delen van de kozijnen een contrasterende kleur geeft. Combineer zwart of antraciet bij voorbeeld met katoengrijs of zachtbruin voor wat warmte. Zwart gecombineerd met wit steekt heel fel en scherp bij elkaar af. De echte durfals gaan voor een complete zwarte look.

Klassiek is terug van weg geweest

Doordat donkere kleuren zo snel toe zijn aan een nieuwe schilderbeurt, zien onze schilders dat steeds meer mensen terug keren naar een klassieke look voor hun exterieur. Klassieke kleuren zoals we die 40 jaar geleden in het straatbeeld zagen. Deze kleuren zijn bezig om opnieuw het straatbeeld te veroveren. Al zijn de echte klassieke combinaties natuurlijk nooit helemaal weg geweest. Het exterieur van onze Kleur Studio heeft een modern klassieke uitstraling gekregen met een hoogglans RAL-kleur, de voordeur in onze pui heeft een contrasterende kleur gekregen die mooi aansluit bij deze klassieker. Deze rijke klassieke kleuren passen natuurlijk prachtig bij de monumentale uitstraling van ons pand, maar staan ook fantastisch bij moderne nieuwbouwwoningen.

  

Buitenmuren in zachte tinten

De buitenmuren kunnen ook geschilderd worden, in plaats van kiezen voor RAL9010 kun je ook kiezen voor een zachte kiezeltint (bijvoorbeeld F7.04.77 of Rijks Zacht Bruin), dit combineer je dan met een bijzondere kleur op al het houtwerk als tegenhanger voor wat contrast.

Alleen in juni en juli: hoge korting op alle Sikkens buitenverf

Ben jij al op de hoogte van onze buitenverf actie? In juni en juli scoor je Sikkens buitenverf in alle soorten en hoeveelheden met hoge kortingen! Dit jaar is onze kortingsactie iets anders dan gewoonlijk: wij hanteren deze zomer onze verkoopprijzen uit 2022! Hierdoor zijn al onze verkoopprijzen tijdens de actiemaanden tot wel €10,- goedkoper dan elders (online)! Alle buitenlakken en -muurverf van Sikkens* die wij in onze Kleur Studio verkopen doen mee. Let op! Deze actie is geldig t/m maandag 31 juli.

* M.u.v. Rubbol Finura High Gloss en Rubbol Finura Satin

Meer informatie of vragen?

Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag met het uitkiezen van de juiste (grond)lak en kleuren voor jouw huis. We zijn te bereiken via het vaste telefoonnummer (0252-21 17 79) of per e-mail: winkel@vankesterenschilders.nl.

Back To Top