Skip to content

Trends in kinderbehang 2024

Een kinderkamer is steeds meer onderdeel van het interieur. Zag je vroeger nog vaak kinderkamers in harde kleuren en wanden bedekt met tekenfilmfiguren, tegenwoordig zien we steeds vaker dat de kamer bij de rest van de woning moet passen. De kinderkamers anno 2024 zijn een stuk rustiger qua kleur, we zien veel aarde- en poedertinten in kamers, maar ook bloemen zijn zeer populair. In kinderbehang zie je altijd een groot aantal thema’s terugkeren. De thema’s die het altijd goed doen in een kinderkamer: een landschap, (bos)dieren, voertuigen, dino’s of prinsessen. Deze printjes zien we nog steeds veel in de behangboeken, maar wel in een veel neutralere uitvoering dan je voorheen vaak zag: zachte tinten zijn in de plaats gekomen van harde primaire kleuren.

Naast de printjes, (bos)dieren, voertuigen, dino’s, en prinsessen zien we een aantal vernieuwende prints bij veel verschillende merken terugkomen. Hieronder hebben we een aantal vernieuwende designs verzameld van verschillende merken die wij allemaal in de Kleur Studio hebben. Op al het kinderbehang ontvang je tijdens de kinderbehangactiemaand in februari 20% korting!

Zwaan kleef aan

In kinderkleding zag je deze sierlijke vogel al steeds vaker verschijnen sinds het afgelopen najaar en ook in de nieuwe zomercollecties. En nu zijn ze ook op behang terug te vinden: zwanen. Heel lieflijke printjes met deze sierlijke vogel in de hoofdrol. De behangprintjes zijn stuk voor stuk in zachte tinten uitgevoerd en passen perfect in een zoete babykamer of lieve meisjeskamer.

   

VLNR: Newbie II, 2x Esta Behang

Sepia

Deze rustige achtergronden in sepia-tinten zijn de perfecte achtergrond voor de kinderkamer.

   

VLNR: Fleur des Fleurs, KEK Amsterdam, Pimpelmees

Het boerenleven

Lieve boerderij-printjes zien we bij steeds meer behangmerken verschijnen. Ook deze behangprints zijn in zachte tinten en voor zowel een jongens- als meisjeskamer erg leuk. Onze persoonlijke favoriet zijn de grote trekker-stikkers van Casadeco uit de Once upon a Time-lijn, gecombineerd met een all-overprint helemaal leuk.

   

VLNR: 2x Casadeco, Creative Lab Amsterdam

Negatieven

Deze trend was in 2023 startend en zien we steeds vaker voorbij komen. Omgekeerd kleurgebruik zie je nog steeds heel veel bij verschillende merken. De afbeeldingen zijn vaak druk met veel organische vormen, dieren en planten of struiken. Het patroon herhaalt zich zeer regelmatig. Door de kleuren te vereenvoudigen en om te keren is het behang een stuk rustiger, maar heb je wel een vrolijk behang met een lief printje op de muur.

VLNR: Casamance, Dutch, Esta Behang

Back To Top