Skip to content

Trends in kinderbehang 2023

Een kinderkamer is steeds meer onderdeel van het interieur. Zag je vroeger nog vaak kinderkamers in harde kleuren en wanden bedekt met tekenfilmfiguren, tegenwoordig zien we steeds vaker dat de kamer bij de rest van de woning moet passen. De kinderkamers anno 2023 zijn een stuk rustiger qua kleur, we zien veel aarde- en poedertinten in kamers, maar ook bloemen zijn zeer populair. In kinderbehang zie je altijd een groot aantal thema’s terugkeren. De thema’s die het altijd goed doen in een kinderkamer: een landschap, (bos)dieren, voertuigen, dino’s of prinsessen. Deze printjes zien we nog steeds veel in de behangboeken, maar wel in een veel neutralere uitvoering dan je voorheen vaak zag: zachte tinten zijn in de plaats gekomen van harde primaire kleuren.

Naast de printjes, (bos)dieren, voertuigen, dino’s, en prinsessen zien we een aantal vernieuwende prints bij veel verschillende merken terugkomen. Hieronder hebben we een aantal vernieuwende designs verzameld van verschillende merken die wij allemaal in de Kleur Studio hebben. Op al het kinderbehang ontvang je tijdens de kinderbehangactiemaand 20% korting!

Fruit

Deze trend is heerlijk fris van kleur. De organische vormen van het fruit zijn kalmerend en geven een rustig gevoel, alsof je je in de natuur bevindt. De behangetjes met fruit zijn ondanks hun drukke patroon toch rustig, omdat het patroon zich zeer regelmatig herhaalt. Ook kenmerkt deze trend zich door een beperkt kleurgebruik: 4 verschillende kleuren, waarvan 1 een basistint wit of zwart is.

 

Art Nouveau bloemen

Zeer grote bloemenprints passen bijzonder goed in kinderkamers. Deze art deco stijl bloemen zijn erg populair en passen bijzonder goed in babykamers en stoere kinderkamers. Deze trend draait om aarde- en natuurtinten, waarbij warm bruinroze de toon voert.

   

Negatief

Omgekeerd kleurgebruik zie je heel veel bij verschillende merken. De afbeeldingen zijn vaak druk met veel organische vormen, dieren en planten of struiken. Het patroon herhaalt zich zeer regelmatig. Door de kleuren te vereenvoudigen en om te keren is het behang een stuk rustiger, maar heb je wel een vrolijk behang met een lief printje op de muur.

Back To Top