Skip to content

Trends in kleur

Als de afgelopen COVID-jaren ons iets hebben geleerd, dan is het wel dat je huis een heerlijk en gezellig toevluchtsoord kan zijn. Met de juiste kleuren op de muur kun je een gezellig huis creëren dat helemaal past bij jouw persoonlijkheid. In de Kleur Studio zien we zeer veel verschillende mensen en smaken voorbij komen. Desondanks zien we wel een rode lijn in stijl van de verschillende interieurs. Ook kijken we graag naar wat vooraanstaande interieurontwerpers doen en laten zien in trends. Een van de belangrijkste trends die door hen voorspeld wordt is het einde aan de all-over wit-trend: witte muren, kozijnen en deuren behoren volgens hen echt tot het verleden.

Alles wit behoort nu echt tot het verleden.

Natuurlijke kleuren en aarde tinten

“Maar ik houd niet van uitgesproken kleuren.” We horen het je al zeggen, maar een kleur op de muur hoeft echt niet meteen super heftig te zijn. Een van onze meest populaire kleurenlijnen is de Stone-collectie van Little Greene. Een rijk scala aan diverse soorten crème en zachte neutrale kleuren waarmee je de natuur van buiten naar binnen kan halen. Hiermee creëren je rust en ruimte: in huis en in je hoofd. Door te kiezen voor verschillende tinten van een kleur en dit eventueel te combineren met een rustig behang, creëer je een oase van rust.

Op de muren: Skimming Stone van Farrow&Ball. Op de kozijnen: klassieker 9010 in een Satin Finish.

Terracotta

Een andere trend die wij zien en die trendwatchers al langer voorspellen is terracotta. Terracotta op de muren geeft een warme uitstraling en de kleur is net zo veelzijdig als een spijkerbroek: de kleur past overal bij. Een zachte terracottatint gecombineerd met een donkergroen is een prachtige basis in een kinderkamer. En een wat diepere tint terracotta staat geweldig bij olijfgroen en okergeel. Of combineer het heel verrassend met zachtroze voor een unieke look. Terracotta komt in verschillende kleurschakelingen van zachtroze naar diep vergrijsd roze tot gewaagd oranjeroze.

Plafonds en plinten

Wat we ook steeds meer zien in de Kleur Studio, is dat plafond en plinten steeds vaker worden meegenomen in het complete plaatje. Met lijnen en kleuren op het plafond worden er ruimtes gesuggereerd. Maar ook complete plafonds die geschilderd worden in de kleuren van de muur is iets wat we steeds vaker voorbij zien komen.

Persoonlijk advies

Ben je benieuwd welke kleuren in jouw interieur passen? En met welke verfkleur je dit het beste kan combineren? De kleurstylisten van de Kleur Studio staan voor je klaar.

Back To Top