Skip to content

Van Kesteren in het blad INTO Business

“Sportieve prestaties leveren wij met ons hele team”

Het familiebedrijf Van Kesteren bestaat al ruim 85 jaar en staat voor vakmanschap, betrokkenheid en hoge kwaliteit schilder- en glaswerken. Het hoogseizoen is in volle gang en ruim 85 mannen zijn aan het werk voor verschillende opdrachtgevers. Tijdens deze drukke periode is het extra van belang om goed overzicht te houden over de lopende projecten en de deadlines die gehaald moeten worden. Dit is dan ook echt een topsport voor iedereen. Het familiebedrijf is het hele jaar door een drukbezet bedrijf waarbij de kwaliteit nooit uit het oog wordt verloren. Het team van schilders en glaszetters is vakkundig opgeleid en ieder individu heeft zijn specialisatie. “Het is daarom van belang om de juiste personen op het juiste project te plannen. Dit is tijdens een drukke periode een hele uitdaging.”, aldus Loek van Noort (mede-eigenaar Van Kesteren).

Nieuwe vestiging in Katwijk

Onlangs opende Van Kesteren Schilders een nieuw uitgiftepunt voor het team van schilders in Katwijk. Loek: ‘’Een nieuwe vestiging openen aan de Katwijkse Ambachtsweg is puur een strategische keuze geweest. Waar voorheen het team vaak ’s morgens eerst hun materialen aan de Herenstraat in Voorhout ophaalden, wat leidde tot veel onnodige transportbewegingen, gaan ze nu naar ons nieuwe bedrijfspand in Katwijk. De meeste van onze schilders komen ook uit de buurt van Katwijk en ze kunnen vanaf deze locatie snel de snelweg op naar onze opdrachtgevers. Efficiënter en effectiever.”

Kleurstudio in Voorhout wordt vernieuwd

Naast het openen van een nieuw bedrijfspand in Katwijk, wordt het kantoor en de winkel in Voorhout ook helemaal vernieuwd. Loek: ‘’Naast onze zakelijke klanten bedienen wij vanuit onze winkel in Voorhout ook een grote groep particuliere klanten. Het kantoor op de eerste verdieping, voor onze backoffice met overlegruimten en kantine, is de afgelopen maanden verbouwd en compleet gerestyled. De winkel op de begane grond wordt dit jaar nog omgebouwd naar een inspirerende Kleur Studio. Vanuit de Kleur Studio geven wij onze particuliere klanten kleuradvies. De juiste kleuren voor verf, voor behang en voor raamdecoratie. Door al deze organisatorische ontwikkelingen kunnen wij met ons hele team echt topprestaties leveren.’’

Glas, materieeldienst en onderhoudstimmerwerk vanuit Sassenheim

Loek: “De glasafdeling bestaat uit een team van vijf glaszetters en opereren vanuit Sassenheim. De materieeldienst is verantwoordelijk voor het transport van steigers, schaftketen en aanhanghoogwerkers. Onze onderhoudstimmermannen saneren het houtrot op projecten waar wij bezig zijn met schilder- en glaswerk. Dit team is vakkundig opgeleid waardoor zij na een gesprek met de klant de wensen en behoefte in kaart brengt om vervolgens deskundig advies te geven én dit oplossen.”

Beste Leerbedrijf 2020

Ruim vijf jaar geleden is Van Kesteren Schilders begonnen met haar eigen schilders academie. “De ambitie is nieuwe talenten ontdekken en deze laten groeien tot kwalitatief goede schilders. Een kwalitatief goede schilder worden is natuurlijk een sport op zich, maar hoe gaaf is het als je dit binnen een mooi bedrijf kan leren en de kans krijgt om te groeien. Door diverse schildersvakopleidingen en inspanningen heeft dit zijn vruchten afgeworpen en mag Van Kesteren zich met trots het Beste Leerbedrijf van 2020 in de schilders en vastgoed onderhoudsbedrijfstak van Nederland noemen. Dit is een hele mooie titel die wij als pronkstuk dragen.’’, aldus Loek.

Vitaliteit van het team

In de eigen schilders academie staat meer dan alleen lesgeven in schilderwerk centraal. Fit houden van het personeel is één van de zaken waar binnen het bedrijf veel aandacht aan wordt besteed. Loek: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen tot, maar ook na zijn pensioen nog fit en gezond is. Om te zorgen dat al ons personeel fit blijft, bieden wij sportabonnementen aan en organiseren wij regelmatig een sportieve activiteit met het personeel zoals met elkaar wandelen, fietsen of padellen. Hierdoor blijft het personeel fit, wat een voorwaarde is om goed werk uit te kunnen voeren.

Wij zijn de afgelopen maanden druk bezig om de vitaliteit binnen ons bedrijf te verhogen. Naast dat wij het belangrijk vinden om met elkaar fit te blijven, willen wij ook op de hoogte blijven hoe het met ons personeel gaat en wat de behoeftes zijn. Als een medewerker een blessure heeft, willen wij deze persoon extra aandacht geven en de nazorg, zoals bijvoorbeeld fysio, aanbieden welke nodig is.”

Bron: INTO Business

Back To Top